Bo Troensegaard

Klipper

Dokumentar

Jeg laver dokumentarfilm, følgende er et par eksempler:


Mindfulness - Oplysning og opfordring

Mindfulness kom til Vesten i 70'erne og er med tiden blevet meget populært. Men hvad er Mindfulness? Kom nærmere et svar her. Filmen ligger blandt andet på Mindfulness Instruktør; Stina Bavnhøjs hjemmeside.

Frederiksberg Allé - Børn glemmer aldrig

Den 21 Marts 1945 blev Den Franske Skole på Frederiksberg Allé, ved en fejl bombet af engelske flyvemaskiner. 86 børn og 9 voksne omkom ved katastrofen. I 1953 blev rejst et mindesmærke, der hvor skolen havde ligget. I 2020 blev dette mindesmærke opdateret, da navnene på de omkomne som er mejslet i fliser på jorden, er blevet slidt af tidens tand. Der har været en del debat i den lokale presse, samt blandt borgere på Frederiksberg, om denne opdatering nu var det rigtige at gøre. Filmen kan blandt andet ses på Frederiksberg Stadsarkiv hjemmeside: Byen i Byen.

Green Love

Green Love er et nyt vegansk spisested på Godthåbsvej på Frederiksberg. Restauranten bygger på bæredygtighed, økologi og benytter, så vidt det er muligt, biodynamiske grøntsager i deres retter. Spisestedet er åbnet i 2019. Et portræt af et vegansk multihus og dens indehaver, Irene Lundbjerg Larsen. Filmen ligger blandt andet på Green Loves hjemmeside.

Hver dag skal være en god dag.

Fotograf Britt Lindemann har fornyligt afsluttet en triologi med bogen 'Voices' - musikkens stemmer. Gennem et par år har hun fotograferet elever og lærere på Musikkonservatoriet på Frederiksberg. I den forbindelse; denne lille portrætfilm.

Malte Mathies' Politik.

Malte Mathies Løcke er 22 år og blev valgt ind i kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet i Frederiksberg Kommune i 2017. Her kæmper han for mindre ulighed kommunen og boliger der er til at betale for alle indkomster. Til dagligt studere han statskundskab på Københavns universitet og bor på 4. maj kollegiet på Frederiksberg, hvor han også er født og vokset op. Et portræt af en ung politiker. Filmen ligger på Socialdemokratiet Frederiksbergs hjemmeside, desuden er den blevet brugt af partiets Facebook kampagne.

Danmark er mit hjem.

Hvordan havner en politisk flygtning fra Iran i kommunal politik? Reza Katebi har boet i Danmark siden 1984 og er i dag medlem af Enhedslisten. Han har tre døtre og et aktivt arbejdsliv. Et portræt lavet for Enhedslisten Frederiksberg. Filmen ligger på Enhedslisten Frederiksbergs hjemmeside.

Afasiskolen

Afasiskolen i Valby er et tilbud for mennesker med en erhvervet hjerneskade. Her kan man træne de færdigheder som man måske har mistet. En reportage lavet for Hjernesagen. Filmen ligger på Afasiskolens hjemmeside, samt hjernesagens hjemmeside.

Diakonissestiftelsen.

Diakonissestiftelsen holder til på Frederiksberg. Organisationen blev stiftet af Droning Louise og blev grundlagt i slutningen af 1800 tallet. Virksomheden er vokset med tidens tand. Et portræt. Filmen ligger på Diakonissestiftelsens hjemmeside, samt på Frederiksberg Stadsarkivs hjemmeside; Byen i Byen.

Selv mor(d)

Jeanettes enæggede tvillingesøster Bettina, begik selvmord 27 år gammel. Jeanette har skrevet en bog om forløbet. Bogen er nu i handlen. Filmen ligger på Jeanettes hjemmeside; www.sommer-fugl.dk

Er det mig du snakker til?

Netværkstedet Thorvaldsen er et værested for psykisk sårbare i Frederiksberg kommune. Netværkstedet har eksisteret siden 1996, men er nu truet af lukning. Filmen ligger på Netværkstedets Thorvaldsens hjemmeside, desuden er den blevet brugt af 'En af os's facebook kampagne.

Huset

Huset er en ungdomsklub i Frederiksberg Kommune som har eksisteret i 45 år. Klubben har mange aktiviteter og traditioner. Blandt andet en lang historie med musik. Det var her rockgruppen DAD i sin tid blev dannet i klubbens øvelokaler. Huset er nu truet af lukning. Filmen ligger på Husets hjemmeside.

Sidste stoppested Del 1

Sidste stoppested er et dokumentarprogram i to dele, der følger livet på to forskellige plejehjem. Medvirkende er ældre på plejehjemmet, samt personale.

Sidste Stoppested Del 2

Del 2 af dokumentarprogrammet Sidste Stoppested, der følger livet på to forskellige plejehjem. Ryholtgaard i Hellerup og Betaniahjemmet på Frederiksberg.

Blågaards Plads

Blågaards Plads er et dokumentarprogram i fire dele, der fortæller historien om Blågaards Plads i hjertet af Nørrebro. Medvirkende er folk der har deres daglige færd på pladsen.Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk